Ruimte creëren voor jezelf én voor de ander

Het heeft heel wat gepuzzel en hoofdbrekens gekost om een pay off te vinden voor
“be in line”. Op mijn eigen manier heb ik het zichtbaar gemaakt, een groot vel papier, stiften in verschillende kleuren en schrijven, alles wat er in me opkwam en wat aangedragen werd door de omgeving. Steeds meer kwam erop te staan, woorden, kreten, waarden. Het papier heeft heel wat dagen bij ons op tafel gelegen. Tussendoor brainstormen met iemand hielp ook want zelf staar je je op een gegeven moment blind. Heel veel is voorbijgekomen; ‘Verbindt, kleurt en geeft richting’, ‘Onthaast, ontmoet, ontwikkelt’, ‘Studio vanuit het hart’, ‘Inspireert, verheldert’ allemaal mooie woorden waar ik voor sta en wat ik uit wil dragen en waar ik jou in en mee wil begeleiden. Uiteindelijk is het dit het allemaal niet geworden en is het ‘creatieve ruimte voor workshops, coaching en beeldende therapie geworden’.

 

Een lange pay off, maar dit is het. En wat ik daar dan in die ruimte voor jou kan betekenen?

daar nodig ik je graag voor uit! 

 

Ruimte heeft voor mij meerdere betekenissen. Allereerst de ruimte als werkplek voor mijzelf om te doen waar ik blij van word en de ruimte om dit met jou te delen.
En de ruimte die ontstaat wanneer er door begrenzing vorm ontstaat, bijvoorbeeld je huid is de grens tussen jouw binnen- en buitenwereld. Als je stil bent en je aandacht naar binnen richt dan kun je de ruimte in jezelf waarnemen. Als je je meer af gaat stemmen op de ruimte in plaats van de vorm groeit je gevoel van innerlijke vrede.
Vorm en de tegenpool vormloosheid. Alles wat met vorm te maken heeft heeft ook te maken met grenzen. Grenzen aangeven, voor jezelf en voor de ander, zorgen dat er niet over je grenzen heen gegaan wordt, of dat je er zelf niet overheen gaat. Gezonde grenzen zijn van groot belang, het is ruimte maken voor jezelf, het is het vergroten van je zelfvertrouwen en zelfrespect, het laten zien wie je bent. Het bevordert de relatie met jezelf en met de ander.
Met beeldend werken kan dit heel mooi zichtbaar gemaakt worden.

 

Moeilijk? Spannend? Vervelend? om ruimte in jezelf te gaan waarnemen, om stil te zijn, geen afleiding te hebben van social media of Netflix. Ja! Je gaat dingen voelen, ervaren die je nog nooit opgemerkt hebt. Het geeft in eerste instantie (nog meer) onrust.
Maar oefening baart kunst en ben je niet meer happy en zou je dat toch wel erg graag willen zijn, dan weet je waar je het voor doet, dan is het meer dan de moeite waard en krijg je ruimte, zeg ik uit eigen ervaring.☺️

 

 

Ik ben te volgen op verschillende social media

Facebook 

LinkedIn

Instagram

Be in line
Jennie Schemmekes

Bezoekadres
Stationsweg 23D, 8131 DG Wijhe

Email
info@beinline.nl

Mobiel
06-20722762